| ANDERE VORMEN VAN BEGELEIDING|

 
ROUW- EN VERLIESVERWERKING

Rouwen is een natuurlijk proces dat mensen doormaken als ze een verlies lijden. Je kunt rouwen als je een persoon verliest, maar ook als je merkt dat je je idealen, je toekomstverwachtingen, je gezondheid of je baan verliest. Iedereen rouwt op zijn of haar unieke manier. Ongeloof, woede, verdriet en angst kunnen daarin een rol spelen. Rouwen is pijnlijk maar noodzakelijk. Het maakt dat alles weer een nieuwe plek krijgt in je leven.
Soms raakt een natuurlijk rouwproces geblokkeerd. Dat kan leiden tot allerlei lichamelijke en geestelijke klachten. Door middel van individuele of groepsbegeleiding kan je ondersteuning krijgen bij het leren omgaan met je verlies.
Tijdens mijn begeleiding werk je vanuit je eigen ervaring. Door middel van praten, schrijven, beeldtaal en lichaamswerk kun je uitdrukking geven aan het verlies om zo het verwerkingsproces in gang te zetten, te volgen en te ondersteunen.

Enkele jaren heb ik trainingen gegeven in Beeldtaal. Een methode die ontwikkeld is door Elisabeth Kubler Ross, Gregg Furth en Joy Schaverien.

Ik heb een uitgebreide ervaring als docent verlieskunde verbonden aan de NVTH. Ik verzorg trainingen verlieskunde/levenskunst die zijn geaccrediteerd door de NBVH als bijscholing voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en hulpverlening.

Workshop                                                                                                                                                  

Dit  komende seizoen bied ik de mogelijkheid om jezelf in kleine groepen in workshops van 6 x 4 uur te verdiepen in de methode BEELDTAAL.
Zowel voor je eigen behoefte om levensvragen te onderzoeken, of als bijscholing wanneer je als hulpverlener werkt.

Voor vragen over deze workshop kun je mij bellen.

Bij voldoende aan meldingen vindt deze workshop plaats op 6 x een dagdeel of 3 x een dag ( zaterdag of zondag)

Na aanmelding  ontvang je een datumprikker zodat jezelf mede bepaalt wanneer de workshop plaats vindt.

Glaskunstwerk (c) Willemien Frencken